Değişken debili soğutucu akışkan sistemi olarak da ifade edilen Hitachi VRF Klima sistemler, konut ve ticari ortamlara yönelik geliştirilen merkezi klima sistemleridir. İçerdiği şebeke kontrol ve akıllı inverter teknolojisi ile standart klima sistemlerinin ötesinde üstün teknoloji ürünü bir çözümdür.
Hitachi VRF sistemler, enerji tasarrufunun öncelikli olduğu alışveriş merkezleri, plazalar, ofisler, oteller v.b mekanlarda ısıtma ve soğutma amaçlı tercih edilmektedir. Konut ve villalarda da VRF sistemler kullanılmaktadır. Isıtma ve soğutma ihtiyacının karşılanmasında, esnek iç ünite seçenekleri sayesinde tüm mekanlara uyum sağlamaktır.
Bir dış üniteye 48 adete kadar iç ünitenin bağlanmasına imkan veren Hitachi VRF sisteminde iç mekan üniteleri senkronize ya da ayrı ayrı çalışabilmektedir. Bir dış üniteye bağlanan iç ünitelerin kapasitelerinin toplamı kullanılan dış ünite kapasitesinden %35 daha fazla olabilir. Bu da dış ünite kapasitesinin daha verimli kullanılmasını sağlar. Ayrıca bir dış üniteye 12 farklı modelde iç ünite bağlanabilme özelliği bulunmaktadır.
Yüksek verimli fan ve DC fan motoruna sahip yeni tip fan kullanımıyla verimlilikte artış sağlanmıştır.
Çok yönlü ısı eşanjörü tasarımı sayesinde daha iyi hava akış dağılımı, buzlanmaya karşı dayanıklılık ve verim artışı sağlamıştır.
Dış Ünite
Inverter sürücülü DC kompresör kullanımıyla verim arttırılmıştır. Inverter kontrol iki kompresöre de uygulanarak, daha konforlu bir iklimlendirme sağlanıp kompresörün çalışması için gerekli akımın önemli oranda düşürülmesi sağlanmıştır. Kompresörlerin ilk devreye girmesi için gerekli akım önemli derecede düşürülmüştür. Kompresör sayısı azaltılmış olup, çalışma saatleri eşitlenmiştir. (14 HP ya da daha büyük kapasiteler için)
Yüksek ve alçak basınç korumaları sayesinde yüksek/ alçak basınç kontrolü sağlanmıştır. Mekanik bir bölme oluşturularak, ünitenin arka kısmındaki kompresör gürültüsü azaltılmıştır.
Ünite tabanla birleştirilerek tahta paletler paketlemede kullanım dışı bırakılmıştır. Böylece kurulum sırasında oluşacak atık parçalarla uğraşılmasına gerek kalmamıştır. Fanların yukarı doğru üflemesi sağlanarak ve kondenserin yüzey alanı arttırılarak verim artışı sağlanmıştır.
Isı eşanjörleri ünitenin alt kısmına uzanmadıkları için, kar kümelenmelerine maruz kalınsa bile buzlanma eğilimi düşüktür. Arka kısımdan ön kısıma olan ısı eşanjörü boru bağlantısı için bir hareket boşluğu bırakılmıştır, bu sayede bakım ve onarım işlemleri daha kolay yapılabilir hale gelmiştir.
Mekanik bölüm ile fan bölümünün birbirinden bağımsız olması sonucunda, panel yerinden çıkartılarak kolay servis verilebilir hale gelmiştir. Arka kısımdaki borulama boşluğunun arttırılması sayesinde borulama daha kolay yapılabilir hale gelmiştir.